Verighete din aur alb sau verighete din platina? Ce sa aleg?

Tinand cont ca acele verighete din aur alb si cele facute din platina au un aspect foarte asemanator, este natural sa ne intrebam care este diferenta intre ele si sa gasim motivele pentru care sa preferam una sau cealalta. Abunda internetul de articole care prezinta avantajele si dezavantajele fiecaruia, insa noi iti voi spunem ceea ce spunem fiecarui client care ne trece pragul magazinului virtual sau a celui fizic: „Alege dupa cum iti dicteaza inima, insa in deplina cunostinta de cauza!”. Te felicitam ca vrei sa fii un client informat, asadar sa trecem la informatii:

Verighete din aur alb: avantaje, dezavantaje, calitate

Aurul alb nu este un compus natural. Este un aliaj de aur galben, in care s-a adaugat un anumit procent de metale pretioase de culoare alba, asa cum sunt argintul sau paladiul. Bijuteria astfel obtinuta este apoi placata cu rodiu. Rodiul este un material destul de scump – printre cele mai scumpe folosite in creatia bijuteriilor, si are nevoie de intretinere permanenta. Asadar, daca vei prefera verighete din aur alb, trebuie sa tii cont de faptul ca va fi nevoie sa faci o vizita la bijutier cam o data pe an.

Verighete din platina: ce sunt, de ce le preferam, de ce sunt mai scumpe

Spre deosebire de aur, care in forma sa pura este extrem de moale, avand nevoie de aliaje pentru a fi modelat in bijuterii, platina este un material pretios cu o duritate considerabila. De fapt, acesta este cel mai dur material folosit in creatia bijuteriilor.

Patina este reprezentata de aparitia unor proeminente si rigiditati ale platinei, cauzate de purtarea bijuteriei. In general, acest aspect creeaza o nota aparte pentru o verigheta. Insa, platina nu se poate zgaria, multumita duritatii ei.

De aceea, verighetele din platina sunt mai scumpe decat cele din aur alb. Ele vor rezista mai mult, vor avea un aspect mai placut si vor avea o puritate de 100%. Le preferam indeosebi pe acestea si le recomandam cu draga inima, tocmai pentru ca stim sigur ca nu au sa isi piarda frumusetea in timp.

Pentru verighetele noastre, ne dorim clienti care sa se uite si peste zeci de ani cu aceeasi placere la ele, fiind pe deplin multumiti. Desigur, nu condamnam cumpararea bijuteriilor din aur alb – ar fi chiar culmea! Ba, din contra, le recomandam, de pilda, celor care au alergie la aur sau la alte metale din aliaje. Mai mult, suntem constienti de frumusetea verighetelor din aur alb si le lucram cu placere. Insa, daca este sa ne intrebati ce am alege intre verighete din aur alb sau verighete din platina, cu siguranta va vom spune ca cele din urma sunt cele castigatoare.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre verighete sau metale pretioase, va asteptam intrebarile printr-una dintre metodele de contact afisate. Suntem profesionisti cu experienta in crearea si comercializarea bijuteriilor, asadar va vom oferi informatiile necesare pentru a va decide in cel mai scurt timp.